Om Oss


Pink Programming är en ideell förening vars mål är att fler kvinnor ska programmera! Vi vill skapa en inspirerande miljö där tjejer som är intresserade av programmering kan ha roligt och känna sig hemma samtidigt som de lär sig att koda, eller bygger vidare på befintliga kunskaper. Vi vill även lyfta fram de kvinnliga förebilder som finns idag. Därför är våra lärare och inspirationstalare kvinnor som själva jobbar som utvecklare. Pink Programming vänder sig både till erfarna utvecklare och helt nya kodare.

Join the team


Vill du hjälpa oss och sprida det roliga med programmering till fler? Vi letar efter dig som vill hjälpa till att arrangera events, designa, koda, handleda, hitta sponsorer, you name it...

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att vara volontär hos oss, vi hjälps åt och lär oss på vägen av varandra. Vi erbjuder en fantastiskt spännande resa med en helt nystartad förening.

Bakgrund


Pink Programming bildades 2015 med syftet att anordna läger där kvinnor kan lära sig att programmera i en inspirerande och kravlös miljö. Vi som startade Pink Programming är tre utvecklare som önskar att det fanns fler kvinnliga kollegor i branchen. Vi vill sprida det roliga med programmering till fler!

Vanja Tufvesson

IT-konsult
Malmö

Tone Pedersen

Utvecklare
Göteborg

Vibeke Tengroth

Webbutvecklare
Stockholm