Andrea Arvidsson tar över rodret som verksamhetsledare för Pink Programming

Pink Programming rekryterar Andrea Arvidsson som ny verksamhetsledare. Andrea kommer senast från filmbranschen och rollen som verksamhetsledare och kommunikationschef på Doc Lounge, en Nordisk lanseringsplattform där hon arbetat med verksamhetsutveckling och innovation.

Under fem år har vi vuxit till Sveriges största community för kvinnliga utvecklare och etablerat samarbeten med bolag som Sigma, Axis Communications, Telavox och Amazon Web Services. Med visionen om en jämställd IT-bransch och fler kvinnliga programmerare har vi gjort succé med kodträffar, läger, workshops och kurser där vi har kodat tillsammans med tusentals deltagare sedan starten 2015.

Som verksamhetsledare för Pink Programming tar Andrea det övergripande ansvaret för vår utveckling och aktiviteter, och det community av över 100 volontärer och medlemmar som är organisationens grund.

”Efter över tio år i kultur- och filmbranschen känns det otroligt spännande att ge mig in i ett nytt område. Samtidigt får jag fortsätta arbeta med det jag älskar – att engagera människor och skapa förändring. Jag ser fram emot att bygga vidare på den inspirerande och angelägna vision som Pink Programming står för. När tekniken i rasande fart blir en allt större del av vår vardag är arbetet för en jämställd IT-bransch viktigare än någonsin.” säger Andrea Arvidsson, verksamhetsledare

“Vi välkomnar stolt vår nya verksamhetsledare som stod ut i rekryteringen med sin kompetens, erfarenhet och personlighet. Hennes bakgrund från en annan bransch kommer ge nya värdefulla perspektiv på verksamheten. Styrelsen ser fram emot att tillsammans med Andrea blicka framåt och jobba med långsiktiga, strategiska mål som gynnar organisationen och branschen i stort.”

– Vida Eivazi, styrelseordförande Pink Programming

Foto: Anna von Zedtwitz-Liebenstein

Vill sprida programmeringsglädjen till fler

Med Andrea i spetsen vill vi nu ta nästa steg i utvecklingen. Under en vår och sommar med Coronarestriktioner har vi snabbt ställt om våra evenemang från fysiska till digitala och har på så vis kunnat fortsätta leverera roliga programmeringsaktiviteter även i en turbulent tid. Med de nya digitala evenemangen når vi ut bredare och vi kan på så vis också sprida programmeringsglädjen till ännu fler, vilket har visat sig vara populärt hos såväl deltagare som sponsorer och samarbetspartners!

”Pink Programming är en lösningsfokuserad organisation, något som går helt i linje med hur jag gillar att jobba. Under året har verksamheten gjort massor av viktiga lärdomar som vi nu omsätter i praktiken. Omställningen och de nya digitala lösningarna gör att vi kompletterar vårt erbjudande och öppnar upp ännu större möjligheter, inte minst när vi nu ska ta in nya sponsorer och samarbetspartners inför nästa år.” – Andrea Arvidsson, verksamhetsledare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *