ATTRACT
FEMALE
DEVELOPERS

Hur kan ni som företag hitta och nå ut till eftertraktad kompetens? Och hur skapar du som arbetsgivare en inkluderande arbetsplats där alla kan trivas oavsett kön, bakgrund eller ålder?

Forskning visar hur mångfald bland såväl perspektiv som bakgrunder inom teamen bidrar till såväl ökad produktivitet som kreativitet. Samtidigt är inte ens 10% av utvecklarna i Sverige idag kvinnor. 

Nu lanserar Pink Programming en hands-on spetsutbildning med konkreta verktyg för företag som vill attrahera kvinnliga utvecklare och skapa en inkluderande arbetsplats med mångfald bland medarbetarna. 

Utbildningen ges digitalt i två omgångar under senvåren 2021 med ett begränsat antal platser. Bokningen är nu öppen! 

Om utbildningen

Pink Programming är Sveriges största ideella nätverk för kvinnliga utvecklare, och har genom åren tagit del av unik kunskap och erfarenheter från tusentals kvinnor i branschen. I samarbete med PkByrån, ledande experter på jämställdhet och inkluderande rekrytering, har vi sammanställt dessa erfarenheter med statistik och forskning. Resultatet är en unik och efterfrågad spetsutbildning med fokus på jämställda arbetsplatser genom inkluderande rekryteringsprocesser, kompetensutveckling och arbetskultur.

Målgrupp

Utbildningen Attract Female Developers riktar sig till management och HR-avdelning på bolag som vill åstadkomma förändring i arbetskultur och rekryteringsprocesser för att attrahera och behålla kvinnliga utvecklare.

Innehåll

Inom ramen för kursen får deltagarna ta del av konkreta insikter och erfarenheter från kvinnor i branschen kombinerat med föreläsningar, diskussion och interaktiva moment. Kursen inkluderar även praktiska verktyg och övningar att arbeta med mellan kurstillfällena, samt en digital verktygslåda som underlag för att kunna ta era kunskaper vidare på arbetsplatsen.

Efter avslutad kurs kommer ni som deltagare ha kunskap om:

  • Förutsättningarna för att skapa och upprätthålla en inkluderande arbetskultur
  • Vilka aspekter hos en arbetsgivare som är viktiga för kvinnliga utvecklare 
  • Mekanismerna bakom marknadsföring hos arbetsplatser som är attraktiva för kvinnor och icke-binära
  • Hur ni skriver annonstexter och jobbannonser som attraherar och inkluderar
  • Att granska hur ni, som arbetsgivare, kommunicerar och hur det kan uppfattas

Kursdetaljer

Attract Female Developers är uppdelat på 2 tillfällen à 3 timmar per gång, och hålls digitalt av kursledare från Pink Programming och PkByrån. Två kurser erbjuds under våren 2021:

  • 20 april + 4 maj (3+3 tim)
  • 22 april + 6 maj (3+3 tim)
    Kursen kan ges på svenska eller engelska

Anmälan och pris

Anmälan till kurserna våren 2021 är nu stängd.

Föranmälan till höstens kurser 2021 är nu öppen. Skicka din bokningsförfrågan genom formuläret nedan, så återkommer vi med detaljer.

Ord. pris: 9800 SEK / person ex moms

Pink Programming är en icke vinstdrivande och momsbefriad ideell organisation och anmälningsavgift faktureras utan moms

Kontakt

Har du några frågor eller skulle du vilja ha mer information? Kontakta oss på: AFD@pinkprogramming.se

Pink Programming är en ideell organisation och Sveriges största nätverk för kvinnliga utvecklare. Vi verkar för en jämställd IT-bransch och strävar efter att öka antalet kvinnliga programmerare och stärka kvinnors inflytande i teknikbranschen.

 

PkByrån är en strategisk partner som tillsammans med sina kunder skapar inkluderande arbetsplatser, rekrytering och kommunikation. Vi utgår alltid från varje enskild organisations specifika förutsättningar och grundar vårt arbete på aktuell forskning inom fältet.

72701662_2459045304369030_6636147810066497536_o

Samarbetspartners