Bli volontär i Pink Programming i vår!

Vill du inspirera fler kvinnor och icke-binära till att programmera?

Pink Programming fortsätter att växa och vi är nu på jakt efter fler som vill hjälpa oss att sprida glädje för programmering för kvinnor och icke-binära. Som volontär för Pink Programming får du vara med i en snabbt växande förening och har stor möjlighet att sätta din egen prägel och göra stor skillnad i din stad. Du får tillgång till ett fantastiskt nätverk av företag i branschen som prioriterar jämställdhet samt kodintresserade runt om i landet i olika branscher och olika åldrar.

Vi söker nu engagerade kvinnor och icke-binära som vill arbeta i någon av våra olika projektgrupper i Malmö, Stockholm och Göteborg. Läs om de olika grupperna nedan och ansök sedan till din stad på länkarna nedan.

Vänligen observera att alla positioner inte är tillgängliga i alla städer.

Sök i: Malmö | Stockholm | Göteborg Sista ansökningsdag är söndagen 19 januari!

PINK PROGRAMMING SUNDAY

Pink Programming Sunday är våra kodträffar som hålls cirka en gång i månaden i Malmö, Stockholm och Göteborg. På Pink Programming Sundays är alla kvinnor och icke-binära välkomna, oavsett ålder, bakgrund eller tidigare erfarenhet inom programmering – det finns något för alla. Kodträffarna har olika upplägg, med alltifrån inspirationsföreläsningar och workshops, till fri programmering i flera olika programmeringsspråk.

 • Matansvarig ansvarar för att samla in matpreferenser och beställa god, vegetarisk mat till våra evenemang. Du får gärna använda din kreativitet och testa olika roliga ställen.
 • Eventansvarig ger dig möjligheten att använda din kreativitet till att skapa eventsidan i eventsystemet Confetti samt ta emot och välkomna deltagarna vid varje kodträff.
 • Fotograf – ser till att det finns en mängd fina bilder från evenemanget! Antingen att du själv fotograferar, eller ser till att någon annan gör det.
 • Filmansvarig – Tycker du det är roligare med rörlig bild och vill skapa korta evenemangsfilmer? Då är det här rollen för dig!
 • Kodhandledare/workshopledare planerar eller är ett bollplank när innehållet i workshopsen planeras. Som handledare deltar du även på workshopsen och hjälper deltagarna få en förståelse av programmering som koncept och hjälper till att lösa problem som deltagarna stöter på när de jobbar med sin kod.
 • Sociala medier-ansvarig är aktiv före, under och efter evenemanget för att dela allt roligt vi hittar på i våra olika kanaler online. Du ingår också i kommunikationsgruppen.

SPONSORGRUPPEN

Pink Programming samarbetar med en rad olika spännande företag och organisationer. Oftast samarbetar vi kring ett evenemang och arrangerar det ihop. Vi har även längre samarbeten, som sträcker sig över ett eller flera år.

Vi söker dig som vill hjälpa oss att upprätthålla relationer med våra partners, samt sprida information om vår verksamhet och våra sponsorpaket till potentiella nya partners.

Som volontär i sponsorgruppen så innebär dina uppgifter främst att

 • Delta på möten ungefär 1-2 gånger i månaden (under dagtid) där du tillsammans med andra volontärer presenterar vår verksamhet och våra sponsorpaket till potentiella partners.
 • Samarbeta med andra i sponsorgruppen genom vårt chattforum och vid regelbundna videomöten.
 • Hjälpa oss att utveckla våra sponsorpaket och vårt nätverk av partners.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av sponsring, möten, nätverkande eller liknande för att vara volontär hos oss. Det viktigaste är att du är engagerad och vill bidra till att fler kvinnor och icke-binära intresserar sig för programmering.

KOMMUNIKATIONSGRUPPEN

Kommunikation är en av de viktigaste delarna av Pink Programming. Genom att sprida vårt budskap via våra kanaler ser vi till att programmeringsintresserade kvinnor och icke-binära kan hitta oss, och företag som är intresserade av oss får veta mer om Pink Programming. En ny kommunikationsplan är framtagen och vi behöver din hjälp att arbeta med den! 

Är kommunikation din grej? Älskar du sociala medier och att jobba med webb? Som volontär i kommunikationsgruppen finns det stor möjlighet för dig att jobba med du tycker allra mest om! I kommunikationsgruppen kan du bland annat jobba med:

 • Våra sociala medier – främst Facebook och Instagram, men vi finns även på Twitter och LinkedIn. Det finns möjligheter att jobba med marknadsföringen inför ett evenemang eller live-uppdateringar under tiden, men också med att skapa innehåll som sprider vårt budskap mellan evenemangen.
 • Vi letar också efter kreativa personer som vill jobba med både digitalt innehåll och tryckmaterial. Till exempel skapa enkla bilder i Canva or Photoshop till våra sociala medier, ta fram illustrationer vi kan använda bland annat till gifar, nyhetsbrev och klistermärken eller komma med nya spännande idéer på merchandise.
 • Vill du göra något helt annat med vår kommunikation? Sök och berätta för oss hur du vill bidra! 

Vi letar också efter en person som vill hjälpa till att utveckla och förbättra vår hemsida. Denna person ska ingå i webbteamet tillsammans med vår web editor och främst ansvara för underhåll och funktionsutveckling. Har du idéer om hur vi kan göra vår hemsida snyggare, bättre och snabbare? Hör av dig! 

Du behöver ingen erfarenhet av programmering för att vara med i kommunikationsgruppen, och du kan befinna dig i vilken del av landet som helst. Tidigare erfarenhet inom kommunikation är meriterande, men inte avgörande.

PINKWEBDEV (ENDAST MALMÖ)

PinkWebDev är vår deltidskurs för personer som vill byta karriär och börja jobba som utvecklare. Under 16 veckor kommer deltagarna att lära sig allt de behöver veta om webbutveckling, för att sen kunna ta anställning som junior utvecklare! Träffarna kommer att hållas två gånger i veckan i Malmö och leds av två lärare som hållit i liknande utbildningar tidigare. 

Vi söker nu personer som vill vara kodmentorer under utbildningen. Som kodmentor kommer du att stötta deltagarna under kursens gång, både på plats under kodträffarna och online mellan kurstillfällena. Du behöver inte delta vid alla träffar under hela utbildningen, utan du kan välja vilka veckor som du är tillgänglig. 

Vi letar också efter personer som vill hjälpa till med praktiska uppgifter under utbildningens gång. Det kan till exempel vara att beställa mat, ansvara för utbildningslokalerna och se till att alla, både deltagare, lärare, kodmentorer och andra, trivs och har kul!

PINK SOCIAL

Denna grupp arrangerar roliga teambuilding- och festaktiviteter för alla aktiva i Pink. Några exempel är sommar- och julfester, kick offs och vårt årsmöte! Gillar du att anordna sociala aktiviteter som skapar härlig stämning är detta gruppen för dig!

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till hello@pinkprogramming.se

1 kommentarer till ”Bli volontär i Pink Programming i vår!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *