Creandum skänker julgåva till Pink Programming

De senaste åren har venture capitalbolaget Creandum lagt mycket fokus på att jämnfördelad både sitt egna team, likväl som att inspirera sina fonders portföljbolag att få till en jämnare balans mellan kvinnliga och manliga kollegor, ledare och styrelsemedlemmar. Som ett led i detta arbete, valde de förra året att skänka den summan som annars hade gått till julgåvor till deras företag, till att istället stötta Pink Programmings verksamhet.

”Vi tror helt klart att detta leder till de bästa teamen, och för att vi vet att det är svårt att bryta sig in i en mansdominerad bransch – vi har en lång väg att gå, men har alltid detta tänket med oss”, säger de i sin motivering.

Creandum har bland annat varit med och backat upp bolag som Spotify, iZettle, Kahoot, Kry, Klarna m.fl., och har kontor i Stockholm, Berlin och San Francisco, 

”Det är otroligt fint att känna stödet från näringslivet och få bekräftelse på att vi är på rätt väg och att vi alla jobbar mot samma mål, även om det kommer ta tid”, säger Alice Larsson, verksamhetsledare på Pink Programming.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *