DIGITAL SUNDAYs

Pink programming Digital sundays

Programmera med oss hemifrån!
För hälsa och säkerhet för våra deltagare och volontärer, flyttar vi tillfälligt våra Pink Programming Sundays online. Som vanligt, är kvinnor och transpersoneri alla åldrar och programmeringserfarenhet välkomna. Låt oss inte låta Covid-19 stoppa ossa från att lära oss och programmera tillsammans!

Vi kommer att använda plattformen GoToTraining för dessa digitala evenemang, så förutsatt att du har en dator hemma*, så kan du följa med. Du behöver inte ens ladda ner någon programvara för du kan ansluta dig direkt från ditt webbläsarfönster (vi rekommenderar Chrome för den bästa upplevelsen).

*Systemkrav

pink-hypergene

KOMMANDE EVENTS

Inget evenemang hittades!

6 December - Digital Sunday med Furhat Robotics & Prototyp

Vårt första december event tillsammans med värdar från Furhat Robotics och Prototyp, där vi har förberett något riktigt coolt!

Furhat Robotics är en svensk startup från KTH, som bygger världens mest avancerade sociala robot: Furhat. Deras team på ~ 20 anställda består av entreprenörer, programmerare, designers och forskare, alla med en gemensam vision och dröm om att föra sociala robotar till världen!

Prototyp är ett kodlaboratorium som bygger digitala produkter för företag som bryter ny mark. Med runt 30 anställda, förutom VD och en affärsledare arbetar alla som utvecklare!

Hur, när och var?

Hur? Biljetterna kommer att släppas på vår Facebook evenemangsida den 1 december kl:15.00
När?
6 November, 13.00-16.00
Var? På plattformen GoToTraining. Evenemangslänken kommer att skickas till din mejl när du får din biljett.

Workshop

Build your first social robot interaction! 🤖 🧑‍💻

Bygg din första interaktion med en social robot i Furhat Robot-plattformen. Med hjälp av vårt GUI-verktyg Blockly kommer vi tillsammans att utforska olika aspekter av att utveckla färdigheter för sociala robotar och hur man snabbt bygger roliga interaktioner. Du kommer att kunna testa dina färdigheter direkt på din dator med vår virtuella robot – Så nära vi kan komma att möta en fysisk robot i det verkliga livet!

Språk: Scratch Block Programming
Nivå: Avancerad Nybörjare

Obs! Innan workshopen inleds, behöver ni ladda ner Visual Studio. Länken till nedladdning hittar ni här:

Ledd av: Susanna Dillenbeck, från Furhat Robotics och Sanna Marklund från Prototyp.

Inspirationstal

What you need to know about social robots in 15 min!” – Susanna Dillenbeck
 

Beskrivning: Är du nyfiken på att veta mer om sociala robotar och vad de kan göra? Då kan du sluta leta! I den här korta inspirationsföreläsningen kommer du att introduceras till begreppet sociala robotar, lära dig hur de används och naturligtvis träffa roboten Furhat (åtminstone virtuellt).

Susanna Dillenbeck är en äventyrslysten resenär som också råkar vara mycket uppspelt över robotar. Ursprungligen med en affärsbakgrund, efter att ha tillbringat många år på IT-konsultföretaget Accenture, började hon på Furhat Robotics 2019 med fokus på att utöka verksamheten till nya marknadssegment.
 
From facial treatments to pull requests” – Linda Almqvist
 
Beskrivning: Linda har arbetat som utvecklare i drygt två år och började arbeta på Prototyp direkt efter sin examen från Medieinstitutet i Stockholm. Innan hon bestämde sig för att bli utvecklare vid 30 års ålder arbetade hon som hudterapeut i flera år.

13:e December - Pink Digital Sunday med Qlik

Det är vår favorittid på året! Trots att himlen är mörk så är ändå är alla gatorna upplysta denna Lucia och vilket bättre sätt kan vi sprida julglädjen än att fira Lucia med er alla? 🎄

Lucia 2020 spenderar vi tillsammans med Qlik och vi kommer att programmera i C# i  en workshop med titeln: Lu (C #) ia och The Advent of Code. Denna workshop kommer att vara för människor med lite mer programmeringserfarenhet så om du vill utmana dig själv med kodning i C# är vi glada att ha dig med oss denna tjedje advent! 🤶 🍪

Hur, när och var?

Hur? Biljetterna kommer att släppas på vår Facebook evenemangsida den 8 december kl: 15.00
När?
13:e December, kl: 13.00-16.00
Var? På plattformen GoToTraining. Evenemangslänken kommer att skickas till din mejl när du får din biljett.

Workshop

Lu (C #) ia och The Advent of Code 🌟🧑‍💻

Älskar du adventskalendrar och älskar att programmera? Varför inte kombinera båda!? Under denna workshop kommer vi att lösa den första gåtan i The Advent of Code (https://adventofcode.com/) 2020-pussel med C #.
Vi kommer att fokusera på hur man kan förstå och analysera problem tillsammans med våra mentorer Antonina och Laurie. Som kommer att diskutera lösningar tillsammans och koda live, så att du kan koda med!

Språk: C#
Nivå: Medel – Denna workshop kräver lite programmeringserfarenhet men behöver inte nödvändigtvis vara inom C#).

Obs! Innan workshopen inleds, behöver ni ladda ner Visual Studio. Länken till nedladdning hittar ni här: https://visualstudio.microsoft.com/

Ledd av: Antonina och Laurie

Inspirationstal

Why it’s rewarding to be a programmer? Why I choose to be one and why C++ is the language of cool kids! – Atieh Mirshahvalad Brännström
 
What do we do at work? – Kristina Engdahl

HUVUDSPONSORER

sigma-1

Sigma IT

Sigma vill uppmuntra fler kvinnor att programmera och prioriterar frågor kring jämställdhet i IT-branschen. Genom att nå ut till Pink Programming i ett tidigt skede är de organisationens första huvudsponsor. Sigma består av ett flertal bolag med olika tekniska kompetensområden som tillsammans bildar Sigmagruppen. Sigma strävar eftar ett erbjuda sina kunder kvalificerad expertis som gör deras produkter ännu bättre.

Amazon Web Services logo

Amazon Web Services

Amazon Web Services (AWS) är världens mest omfattande och använda molnplattform. De erbjuder över 165 kompletta tjänster från datacenter över hela världen. Miljontals kunder - inklusive startups, etablerade företag och myndigheter - vänder sig till AWS för att drifta sin infrastruktur, bli mer effektiva och sänka sina kostnader.

axis

Axis Communications

Gör det möjligt för människor att skapa en smartare och säkrare värld. Axis Communications AB är marknadsledande tillverkare av nätverkskameror för användning inom området fysisk säkerhet och videoövervakning. Axis erbjuder innovativa videoövervakning och åtkomstkontrolllösningar, som stöds av högkvalitativ utbildning och kundservice. Axis har långsiktiga relationer med partners och ger dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.

Telavox-Logo-RGB-cropped

Telavox

Telavox utvecklar en världsledande kommunikationsplattform med lösningar för smart och effektiv telefoni, växel, chatt och mycket mer. Oavsett om det handlar om en entreprenörsdriven startup eller en gigant bland giganter, så bidrar Telavox till att göra företag mer öppna, effektiva och tillgängliga.

SPONSORER

b3-logo

B3 Consulting Group är ett av Sveriges snabbast växande konsultföretag, med inriktning på konsulter inom IT och Management. Vi tycker om att lösa problem, fånga idéer, utforma strategier. Våra medarbetare njuter av stor individuell frihet, när det gäller tid, uppdragsfokus och kompetensutveckling.

massivelogo

Massive Entertainment är en av Sveriges största speltillverkare och ingår i den världsomspännande Ubisoft-koncernen, världens tredje största oberoende dataspelsförlag.

tengai

Tengai AB är ett nystartat HR-techföretag, vars intervjurobot och rekryteringsverktyg Tengai hjälper chefer och HR-specialister att skapa en fördomsfri intervjuprocess, en rättvis kandidatupplevelse och välja rätt medarbetare.

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern, grundad 1856. Ända sedan starten har de vägletts av en stark övertygelse om att människor med entreprenöriellt sinne, liksom innovativa företag, behövs för att skapa en bättre värld. SEB gör det möjligt för dem att förverkliga sina ambitioner och lyckas i både med- och motgång.

neo4j

Neo4j är företaget bakom grafdatabasen med samma namn. Genom styrkan av en grafdatabas med tillhörande programmeringsspråk och plattform hjälper företaget kunder med allt från köprekommendationer och åtkomsthantering till spårning av bedrägerier.

ground-logo-black

The Ground är en hub för kreativa, nördar och digitala producenter. Folket på The Ground, även kända som Groundlings, är skapare och världsförändrare som vill bygga skalbara produkter med en STOR påverkan.