DIGITAL SUNDAYs

Pink programming Digital sundays

Programmera med oss hemifrån!
För hälsa och säkerhet för våra deltagare och volontärer, flyttar vi tillfälligt våra Pink Programming Sundays online. Som vanligt, är kvinnor och transpersoneri alla åldrar och programmeringserfarenhet välkomna. Låt oss inte låta Covid-19 stoppa ossa från att lära oss och programmera tillsammans!

Vi kommer att använda plattformen GoToTraining för dessa digitala evenemang, så förutsatt att du har en dator hemma*, så kan du följa med. Du behöver inte ens ladda ner någon programvara för du kan ansluta dig direkt från ditt webbläsarfönster (vi rekommenderar Chrome för den bästa upplevelsen).

*Systemkrav

pink-hypergene

KOMMANDE EVENTS

Inget evenemang hittades!

TIDIGARE EVENTS

14 Juni - Digital Sunday #3

Sponsrat av B3

B3 är ett konsultföretag som prioriterar kompetens, mångfald och en bra balans mellan arbete och fritid. Det är därför B3 nyligen rankades som den näst bästa arbetsplatsen i hela Sverige av Great Place to Work.

Workshop

Ett problem, fem språk! Procedur, objektorienterad och funktionell
– av Jenny Dybedahl från B3

Paneldiskussion

Livet som IT-praktikant och konsult
– av B3-teamet

7 Juni - Digital Sunday #2

Sponsrat av Telavox

Telavox utvecklar världsledande kommunikationsplattformar med lösningar för smart och effektiv telefoni, abonnentväxel, chatt och mycket mer. Oavsett om det handlar om en entreprenörsdriven startup eller en gigant bland jättarna, bidrar Telavox till att göra företagen mer öppna, effektiva och tillgängliga.

Workshop

Introduktion till databashantering med SQL (för nybörjare)
– av Sara, Karin, Marlina and Desiré från Telavox

Paneldiskussion

”Min resa till att bli en fullstack-utvecklare”
– av Sandra Olsson från Telavox

17 Maj - Digital Sunday #1

Sponsrat av Futurice

Futurice är ett internationellt företag inom digital teknik och innovation. De skapar digitala produkter och tjänster och släpper fram en innovationskultur för att göra sina kunder framtidsinriktade. Sedan 2000 har de hjälpt sina kunder i branscher som sträcker sig från energi, detaljhandel och byggande till media, finans och bil, att utveckla sina affärsmetoder, arbetssätt och kultur för att möta utmaningarna med digital störning.

Workshop

Bygga Pokémon Trading Card Game (TCG) med HTML, CSS och JavaScript
– av Lucia Nazarro, Software Developer från Futurice

Paneldiskussion

”En dag i livet hos en systemutvecklare”
– av Lucia, Lotta, Stiina and Kajsa från Futurice

3 Maj - Digital Sunday Förhandsvisning

Värd av The Ground

The Ground är ett nav för annonsmaterial, nördar och digitala producenter. People at the Ground, alias Groundlings, är själva tillverkare och världsomvändare som vill bygga skalbara produkter med STOR inverkan.

HUVUDSPONSORER

sigma-1

Sigma IT

Sigma vill uppmuntra fler kvinnor att programmera och prioriterar frågor kring jämställdhet i IT-branschen. Genom att nå ut till Pink Programming i ett tidigt skede är de organisationens första huvudsponsor. Sigma består av ett flertal bolag med olika tekniska kompetensområden som tillsammans bildar Sigmagruppen. Sigma strävar eftar ett erbjuda sina kunder kvalificerad expertis som gör deras produkter ännu bättre.

Amazon Web Services logo

Amazon Web Services

Amazon Web Services (AWS) är världens mest omfattande och använda molnplattform. De erbjuder över 165 kompletta tjänster från datacenter över hela världen. Miljontals kunder - inklusive startups, etablerade företag och myndigheter - vänder sig till AWS för att drifta sin infrastruktur, bli mer effektiva och sänka sina kostnader.

axis

Axis Communications

Gör det möjligt för människor att skapa en smartare och säkrare värld. Axis Communications AB är marknadsledande tillverkare av nätverkskameror för användning inom området fysisk säkerhet och videoövervakning. Axis erbjuder innovativa videoövervakning och åtkomstkontrolllösningar, som stöds av högkvalitativ utbildning och kundservice. Axis har långsiktiga relationer med partners och ger dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.

Telavox

Telavox

Telavox utvecklar en världsledande kommunikationsplattform med lösningar för smart och effektiv telefoni, växel, chatt och mycket mer. Oavsett om det handlar om en entreprenörsdriven startup eller en gigant bland giganter, så bidrar Telavox till att göra företag mer öppna, effektiva och tillgängliga.

SPONSORER

b3-logo

B3 Consulting Group är ett av Sveriges snabbast växande konsultföretag, med inriktning på konsulter inom IT och Management. Vi tycker om att lösa problem, fånga idéer, utforma strategier. Våra medarbetare njuter av stor individuell frihet, när det gäller tid, uppdragsfokus och kompetensutveckling.

massivelogo

Massive Entertainment är en av Sveriges största speltillverkare och ingår i den världsomspännande Ubisoft-koncernen, världens tredje största oberoende dataspelsförlag.

tengai

Tengai AB är ett nystartat HR-techföretag, vars intervjurobot och rekryteringsverktyg Tengai hjälper chefer och HR-specialister att skapa en fördomsfri intervjuprocess, en rättvis kandidatupplevelse och välja rätt medarbetare.

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern, grundad 1856. Ända sedan starten har de vägletts av en stark övertygelse om att människor med entreprenöriellt sinne, liksom innovativa företag, behövs för att skapa en bättre värld. SEB gör det möjligt för dem att förverkliga sina ambitioner och lyckas i både med- och motgång.

neo4j

Neo4j är företaget bakom grafdatabasen med samma namn. Genom styrkan av en grafdatabas med tillhörande programmeringsspråk och plattform hjälper företaget kunder med allt från köprekommendationer och åtkomsthantering till spårning av bedrägerier.

ground-logo-black

The Ground är en hub för kreativa, nördar och digitala producenter. Folket på The Ground, även kända som Groundlings, är skapare och världsförändrare som vill bygga skalbara produkter med en STOR påverkan.