EventS

KOMMANDE EVENT

Inget evenemang hittades!

Pink programming Sundays

Förgyll din söndag, programmera med oss!

På Pink Programming Sundays träffas vi och programmerar och umgås tillsammans. På de flesta event har vi fri kodning där du själv väljer i vilket programmeringsspråk du skriver i och vad du jobbar med. För de som vill rekommenderar vi tutorials och små uppgifter. Andra gånger har vi någon workshop eller aktivitet tillsammans med någon av våra sponsorer. Det kan vara allt från robotprogrammering och webbdesign till lastbilskörning.

Gemensamt för alla tillfällen är att du inte behöver några förkunskaper, att eventen är helt gratis och att det ingår lunch! Det enda kravet är att du har tillgång till en egen dator och har lust att lära dig något nytt. Pink Programming Sundays arrangeras i både Stockholm, Göteborg och Malmö ungefär en gång i månaden. Våra Sundays brukar vara välbesökta så se till att anmäla dig i tid – antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.

sundays

pink programming Läger

Christmas Coding Camp

Vintern väntar runt hörnet och vi vet alla vad det betyder – det är dags för årets vinterläger! I år kommer vi att spendera fyra dagar med att koda, samla inspiration och julmysa tillsammans – går det ens att få en bättre julklapp?

Vårt Christmas Coding Camp är för alla som är nyfikna på programmering, oavsett om du är en nybörjare eller erfaren. Du kommer att ha tid att antingen jobba på dina egna projekt, följa tutorials online eller ta del av de workshop vi kommer att hålla: Robot Coding, Arduino och GitHub.

Vi kommer att hålla till i en mysig stuga i Klippan, Skåne. När vi inte kodar så gör vi yoga, bakar lussekatter och tittar på julfilmer.

Våra läger är ofta mycket populära så det gäller att hålla sig framme för att få en plats. Läs mer om lägret

Biljetter släpps fredag 25 oktober klockan 12.00!

PP-CCC-IG-2019

Pinkwebdev

Pinkwebdev är avslutat för den här gången men håll utkik efter fler uppdateringar!

Pinkwebdev var ett pilotprojekt som drevs våren 2017 i Malmö. Det är en kurs i webbutveckling för kvinnor och transpersoner som ser en framtid som utvecklare. Våra kursdeltagare fick under 12 onsdagskvällar bland annat få lära sig att koda i JavaScript och få kunskaper om olika verktyg för webbutveckling. Dessutom arbetade tillsammans med flera företag från Skåne som är med och stöttar projektet. Detta gav möjlighet till dels att få se hur utvecklare jobbar, men även en chans att skapa kontakter i branschen. Den första omgången av kursen våren 2017 var superlyckat och blev direkt fullsatt med en lång reservlista.

Vår förhoppning är att projektet ska återkomma i någon form till hösten 2019! Vill du veta mer har Pinkwebdev i den form det hade 2017 sin egen hemsida: www.pinkwebdev.se. Om du har generella frågor om projektet kan du maila hello@pinkprogramming.se.

pinkwebdev