EventS

KOMMANDE EVENT

Inget evenemang hittades!

Pink programming Sundays

Förgyll din söndag, programmera med oss!

På Pink Programming Sundays träffas vi och programmerar och umgås tillsammans. På de flesta event har vi fri kodning där du själv väljer i vilket programmeringsspråk du skriver i och vad du jobbar med. För de som vill rekommenderar vi tutorials och små uppgifter. Andra gånger har vi någon workshop eller aktivitet tillsammans med någon av våra sponsorer. Det kan vara allt från robotprogrammering och webbdesign till lastbilskörning.

Gemensamt för alla tillfällen är att du inte behöver några förkunskaper, att eventen är helt gratis och att det ingår lunch! Det enda kravet är att du har tillgång till en egen dator och har lust att lära dig något nytt. Pink Programming Sundays arrangeras i både Stockholm, Göteborg och Malmö ungefär en gång i månaden. Våra Sundays brukar vara välbesökta så se till att anmäla dig i tid – antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.

sundays

pink programming Läger

Christmas Coding Camp

Vintern väntar runt hörnet och vi vet alla vad det betyder – det är dags för årets vinterläger! I år kommer vi att spendera fyra dagar med att koda, samla inspiration och julmysa tillsammans – går det ens att få en bättre julklapp?

Vårt Christmas Coding Camp är för alla som är nyfikna på programmering, oavsett om du är en nybörjare eller erfaren. Du kommer att ha tid att antingen jobba på dina egna projekt, följa tutorials online eller ta del av de workshop vi kommer att hålla: Robot Coding, Arduino och GitHub.

Vi kommer att hålla till i en mysig stuga i Klippan, Skåne. När vi inte kodar så gör vi yoga, bakar lussekatter och tittar på julfilmer.

Våra läger är ofta mycket populära så det gäller att hålla sig framme för att få en plats. Läs mer om lägret

Biljetter släpps fredag 25 oktober klockan 12.00!

PP-CCC-IG-2019

Hur ni attraherar kvinnliga utvecklare

Hur attraherar ni kvinnliga utvecklare till ert företag? Och hur arbetar ni för en arbetsplats där alla kan trivas, oavsett kön, ålder, intresse eller bakgrund?

Efter att ha kodat med tusentals kvinnor runt om i landet så vill vi nu dela med oss av våra lärdomar om vad kvinnliga utvecklare söker i arbetslivet. Vi delar vi med oss av våra insikter från de möten och undersökningar vi gjort inom vårt nätverk genom en workshop. Efter workshopen kommer du veta hur du skapar en inkluderande arbetsmiljö och var du når kvinnliga utvecklare, och du kommer vara en expert på att skriva lockande jobbannonser!

Platserna för vår första pilotomgång tog slut inom några få dagar, och vi har redan ett stort intresse för vår nästa omgång av vår workshop. Är du intresserad av att delta? Anmäl dig här så kontaktar vi dig när vi släpper biljetterna!

image8

Pinkwebdev

Snart kör vi igång PinkWebDev igen!

Under våren 2017 genomförde Pink Programming ett pilotprojekt i Malmö, PinkWebDev, som var en 12 veckors programmeringskurs där lektioner varvades med företagsbesök och matchmaking. Pilotprojektet var en stor succé med stort intresse från både deltagare och företag. Pink Programming kommer nu starta upp kursen igen med stöd från Malmö Stad och Beetroot Academy.

Kursen riktar sig till dig som är nybörjare (ingen eller nästan ingen erfarenhet av programmering) som vill byta bana och börja arbeta som utvecklare. Efter kursen kommer du ha tillräckligt med kunskap för att kunna ta dig an en anställning som junior utvecklare eller en praktikplats.

Kursen kommer att starta under 2020. Information om hur du registrerar dig kommer att delas på vår hemsida och social media-kanaler snart!

Om du har några frågor om projektet, kontakta projektledare Tshepiso Lehutjo på tshepiso@pinkprogramming.se

pinkwebdev