Hejdå 2019, hejhej 2020: Pink Edition

Ännu ett spännande, fullspäckat Pink-år har börjat! Vi har redan haft Pink Programming Sundays i alla våra städer och jämställdhetsföreläsningar för företag i hur en attraherar kvinnliga utvecklare. Februari är inte sämre: vår 12-veckors kvällskurs PinkWebDev är tillbaka! Utöver det har vi också en PINK SUPER SUNDAY den 9:e februari – Pink Programming Sunday i Malmö, Göteborg och Stockholm samtidigt! Vi har pratat lite med några av våra volontärer om deras favoritminne från förra året, och vad de ser mest fram emot i 2020.

– Jag ser fram emot ett år av massa inspiration och träffa nya människor som liksom jag brinner för teknik!

Antonina jobbar som konsult och jobbar just nu med Scala, hos en kund i ett globalt konsumentelektronik-företag. Hon har varit aktiv i Pink Programming sedan 2018, och har bland annat lett Java-workshops på våra Pink Programming Sundays i Malmö, hållit inspirationsföreläsningar och lärt ut C# på ett av våra sommarläger.

 – Jag har många goda minnen från C#-lägret i somras. Morgonyoga, joggning i Stenshuvudparken (shoutout Holly!), picknick vid havet där vi verkligen kom varandra nära och delade en hel del personliga berättelser, såg en urvacker månuppgång och där jag fick lära ut lite hiphop med levande ljus som belysning. Självklart var det också jätteroligt att se hur engagerade en del av mina elever blev – de skippade yogan och satt med sina datorer i ~9 timmar, för att avsluta ett spel vi började koda på under dagen.

Pink Programming sommarläger är utan tvekan några av våra höjdpunkter för sommaren – vi har redan börjat planera årets läger, så håll ett öga på våra sociala medier för mer information under året!

– Ett annat fint minne jag har är helgen jag fick spendera med Farnaz, Maria och Myky i Karlskrona där vi höll i en Python-workshop för nyanlända kvinnor för MatchIT. Så himla trevligt sällskap!

Läs Farnazs text om MatchIT och hennes egna resa från att vara nyanländ till att jobba som data analyst.

Isabel gick med i Pink Programmings kommunikationsteam i september förra året och är ansvarig för PinkWebDevs marknadsföring, sociala medier för Pink Programming Sunday i Göteborg, och Pink Programmings Twitter-konto.

– I år ser jag emot att fortsätta testa nya uppgifter och träffa fler deltagare och volontärer. Det är också väldigt intressant med inspirationsföreläsningarna på våra Sundays, de ser jag också fram emot!

Just nu jobbar Isabel med marknadsföring för ett musikbolag, men hon programmerar på fritiden och har tankar på att byta yrke och börja jobba i IT-branschen.

– Jag har länge varit intresserad av programmering och visste också att det finns en stor brist på kvinnor och icke-binära i branschen. Då ville jag hjälpa till att förändra detta genom att stödja en organisation som aktivt arbetar med det. Det bästa med Pink är hur teamkänslan bland volontärerna förstärktes med tiden. Det är en väldigt trevlig miljö där man stödjer varandra och inspireras till att våga testa nya saker!

Ina har precis börjat som kodmentor i Stockholm, efter att varit en flitig deltagare på Pink Programming Sundays sedan 2018, när hon först började lära sig att programmera. Förra året fick hon sitt första utvecklarjobb som junior systemutvecklare på Aditro Pay team, och blev i samma veva volontär i Pink Programming.

– Jag har alltid haft superkul på Pink Programming Sunday, så det är definitivt en av de sakerna som jag ser mest fram emot. Som ny medlem i Pink har jag inte träffat många av de andra volontärerna, så jag ser väldigt mycket fram emot att träffa dem!

Vi har många fler spännande Pink-projekt planerade i 2020 – hoppas att ni är lika taggade som oss! Men först: årets första Pink Super Sunday imorgon!! Hoppas vi ses där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *