attraHERA KVINNLIGA UTVECKLARE

Attrahera kvinnliga utvecklare med Pink Programming!

Enligt IT&Telekombolagen kommer det att fattas 70 000 utvecklare i Sverige år 2020. Av utvecklarna i Sverige idag är endast 6% kvinnor (enligt Stack Overflow Developer Survey 2019). I en bransch där det finns så stort behov av att anställa, hur kan det komma sig att kvinnorna lyser med sin frånvaro?

Hur attraherar ni kvinnliga utvecklare till ert företag? Och hur arbetar ni för en arbetsplats där alla kan trivas, oavsett kön, ålder, intresse eller bakgrund?

Efter att ha kodat med tusentals kvinnor runt om i landet så vill vi nu dela med oss av våra lärdomar om vad kvinnliga utvecklare söker i arbetslivet. Under vår workshop delar vi med oss av våra insikter från de möten och undersökningar vi gjort inom vårt nätverk. Efter workshopen kommer du veta hur du skapar en inkluderande arbetsmiljö och var du når kvinnliga utvecklare, och du kommer vara en expert på att skriva lockande jobbannonser.

Workshopen består av tre delar: en introduktion till jämställdhet och inkludering, övningar i hur du attraherar en mer diversifierad arbetskraft och hur du behåller kvinnliga utvecklare. När dagen är slut kommer du ha tillgång till en verktygslåda online för att hjälpa dig att implementera vad du har lärt dig.

Skriv upp dig här om du vill bli kontaktad när vi ska arrangera nästa omgång workshops.

Om du har några frågor om vår workshop, kontakta oss på hello@pinkprogramming.se.

attract-female-developers

Finansiär