Jobbannons: Projektledare för kommunikation och event

ANSÖKAN HAR STÄNGT

Vi bearbetar nu de ansökningar som kommit in.

Om Pink Programming

Pink Programming är en ideell förening som startades hösten 2015, med syftet att få fler kvinnor och icke-binära att programmera. Föreningen anordnar programmeringsläger och kodträffar för kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrunder. Kodträffarna, Pink Programming Sunday, arrangeras av projektgrupper i Stockholm, Göteborg och Malmö minst en gång i månaden, och är gratis för alla deltagare. Programmeringsläger arrangeras några gånger om året i en lantlig miljö där programmering varvas med sociala aktiviteter.

Sedan sommaren 2018 har vi en anställd verksamhetsledare som koordinerar verksamheten. Vi har över 100 aktiva volontärer i föreningen på våra tre verksamhetsorter. Över 4000 personer har kodat med oss sedan föreningen grundades för ca 3,5 år sedan. Nu söker vi en till heltidsanställd som vill ta helhetsansvar – dels för våra Sundays runtom i landet och dels för vår kommunikation, både internt och externt.

Om rollen

Rollen innefattar främst två övergripande verksamhetsområden. Du kommer dels att ha det yttersta ansvaret för vårt kommunikationsarbete och dels våra regelbundna kodträffar, Pink Programming Sunday. För båda verksamhetsområdena har du organisationens volontärer till din hjälp.

Projektledare för kommunikation
Du kommer att leda kommunikationsgruppen och ha det yttersta ansvaret för organisationens kommunikation. Kommunikationsarbetet är brett och innefattar allt ifrån att arbeta med kommunikationsstrategier både internt och externt, till PR-arbete och att skapa content både för sociala medier och hemsida.

Projektledare för Sunday-events
Rollen innefattar också ett generellt ansvar för våra kodträffar Pink Programming Sunday. Du kommer att stötta projektgrupperna i de olika städerna och säkerställa att det sker ett kunskapsutbyte inom och mellan grupperna. Och såklart, att hjälpa till och arbeta för att alla som engagerar sig i föreningen har roligt!

Rollen kräver stort eget ansvar. Det är viktigt att du gillar att strukturera upp arbete och fördela ansvar, samt vågar fatta egna snabba beslut och ta egna initiativ. Då de flesta i föreningen arbetar ideellt ingår kvälls- och helgarbete. Du kommer att rapportera till föreningens verksamhetsledare.

Pink Programming har bara funnits i några år och föreningen utvecklas i en rasande fart, vilket ger dig en oerhört stor chans att påverka vår utveckling och vårt sätt att arbeta med kommunikation både internt och externt, samt förbättra våra Sunday-events.

Arbetet utgår från vårt kontor på startup-huben The Ground i Malmö, med tillgång till en innovativ miljö och berikande möten. Resor inom Sverige kommer behövas ett par gånger i månaden. En stor del av kommunikationen med övriga i föreningen kommer att ske digitalt via Slack eller Skype.

Om anställningen

  • Visstidsanställning i 6 månader på 100 % eller enligt överenskommelse, med stor chans till förlängning
  • Start omgående eller enligt överenskommelse.
  • Lön enligt överenskommelse
  • Placering i Malmö, men att arbeta remote är möjligt. Om du vill jobba från en annan ort, skriv i så fall något i ansökan om hur du tycker det skulle fungera och hur mycket tid du har att resa.

Vem söker vi?

Vi söker dig som brinner för jämställdhet och har en nyfikenhet på programmering, teknik och IT.  Du behöver inte nödvändigtvis har erfarenhet inom programmering eller IT-branschen i en tidigare roll. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom ideella föreningar och gärna också från att arrangera events, samt kommunikationsarbete med fokus på att skapa innehåll i digitala kanaler. Har du startat något eget projekt eller företag och drivit det vidare så tror vi att du skulle ha nytta av den erfarenheten i din roll. Det viktigaste är att du kommer med egna initiativ och kan lösa oförutsedda problem.

Du behöver ha lätt för att kommunicera med olika typer av människor och tycka om att skapa nya relationer och upprätthålla dem. Du behöver vara bekväm i att dina kollegor finns på olika orter och att de, eftersom de arbetar ideellt, har olika möjligheter att engagera sig.

Du behöver behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Om ansökan

Du ansöker till rollen genom att fylla i formuläret nedan senast den 22 april. Om du blir aktuell för en intervju kommer vi att kontakta dig under slutet av april eller början på maj.

ANSÖKAN HAR STÄNGT

Vid frågor, vänligen kontakta alice@pinkprogramming.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *