Jobbannons: Verksamhetsledare

Verksamhetsledare till Pink Programming sökes. Ansök senast 28 februari

Ansökan är stängd!

 

Om rollen

Du kommer att ansvara för Pink Programmings verksamhet i sin helhet och samordna mellan våra olika projektgrupper, anställda och styrelse. Det är viktigt att du gillar att leda, strukturera upp arbete och fördela ansvar, samt vågar fatta egna beslut och ta egna initiativ. Då de flesta i föreningen arbetar ideellt ingår en del kvälls- och helgarbete. Och såklart, att hjälpa till och arbeta för att alla som engagerar sig i föreningen har roligt!

Du kommer att vara föreningens ansikte utåt, vilket kan innebära att föra vår talan i media, samt att stå på scen och berätta om vår verksamhet och våra värderingar vid olika typer av evenemang. En central del i arbetet är att säkra framtida finansiering, både via sponsring, stiftelser och stipendium.

Pink Programming har bara funnits i några år och föreningen utvecklas i en rasande fart, vilket ger dig en oerhört stor chans att påverka vår utveckling och vårt sätt att arbeta.

Arbetet utgår från vårt kontor på startup-huben The Ground i Malmö, med tillgång till en innovativ miljö och berikande möten. Resor inom Sverige kan behövas ett par gånger i månaden. En stor del av kommunikationen med övriga i föreningen kommer att ske digitalt via Slack eller Skype.

Om anställningen:

  • Visstidsanställning i 12 månader på 100 % eller enligt överenskommelse.
  • Start omgående eller enligt överenskommelse.

Vem söker vi?

  • Vi söker dig som brinner för jämställdhet och är nyfiken på programmering, teknik och IT.
  • Du behöver inte nödvändigtvis ha erfarenhet inom programmering eller IT-branschen i en tidigare roll. Men då verksamheten till största del finansieras av sponsorer tror vi att du skulle ha nytta av ett stort intresse för teknikbranschen, olika typer av bolag och dess utmaningar.
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av ideella föreningar och gärna också från styrelsearbete.
  • Du behöver tycka om att arbeta med olika typer av människor, skapa nya relationer och upprätthålla dem.
  • Du är en person som tar egna initiativ och inte räds att ta dig an oförutsedda problem. Har du startat något eget projekt eller företag och drivit det vidare så tror vi att du skulle ha nytta av den erfarenheten i din roll. 
  • Du behöver behärska svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

Så här ansöker du

Ansökan är stängd!

Om Pink Programming

Pink Programming är en ideell förening som startades hösten 2015, med syftet att få fler kvinnor att programmera. Föreningen anordnar programmeringsläger och kodträffar för kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrunder. Kodträffarna, Pink Programming Sunday, arrangeras av projektgrupper i Stockholm, Göteborg och Malmö en gång i månaden. Programmeringsläger arrangeras några gånger om året i en lantlig miljö där programmering varvas med sociala aktiviteter. Vi är ca 120 aktiva volontärer i föreningen och flera tusen olika kvinnor har kodat med oss sedan starten 2015.

Pink Programming Sunday är gratis för deltagare och våra läger och kurser är till självkostnadspris. Verksamheten finansieras i dagsläget av sponsorer och stipendier.

Våra aktiviteter är mycket populära och blir snabbt fullbokade. Vi letar nu efter Dig som vill ta ett helhetsansvar för Pink Programming och leda oss framåt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *