Kom i julstämning med Pink Programming!

Efter en fantastisk lägersommar kan vi omöjligt avsluta året utan ännu ett läger. Den 5-8 december arrangerar vi därför Christmas Coding Camp i en mysig stuga i skånska Klippan, för både erfarna utvecklare och nybörjare!

Sara Thiringer är lägerledare för Christmas Coding Camp, och har tidigare också arrangerat Data Science & Machine Learning-lägret på Kivik i somras. Sara upptäckte programmering för ett år sedan, och efter att ha varit lägerdeltagare på PinkAndroid Camp i Järvsö i början på 2019 började hon engagera sig som volontär i Pink Programming.

– Jag trodde faktiskt att programmering inte alls var för mig, att det var alldeles för svårt. Jag är samhällsvetare i grunden med en kandidat i statsvetenskap, och har alltid tänkt att jag är sjukt otekniskt. Jag trodde att om jag inte var bra på någonting direkt så var det inte min grej. Shit, vad fel jag hade! När jag hittade till Pink fick jag ett välkomnande och hjälpande sammanhang där jag direkt förstod att programmering faktiskt är rätt svårt i början, men att det inte alls betyder att man ska ge upp. Nu är jag extremt stolt när jag kan lära någon annan om variabler, datatyper, loopar och massa andra kodgrejer.

Christmas Coding Camp är ett läger för både erfarna utvecklare och nybörjare. Vanja Tufvesson, Alexandra Antgren, Matilda Andersson och Tone Pedersen kommer finnas på plats som kodmentorer och workshopsledare. Det kommer hållas workshops i robotprogrammering i Kotlin av Tengai Unbiaseds intervjurobot, julinspirerad elektronikprogrammering i Arduino och oumbärliga Git.

Och som alltid på ett läger i äkta Pink-anda kommer det inte bara knackas kod – det utlovas julbak av pepparkakor och lussebullar, god vegetarisk mat, yoga och julfilmstittande. Och bastubad! Vad mer kan en begära för att komma i riktig julstämning?

Det finns fortfarande några biljetter  kvar – norpa din plats idag!  

Köp din biljett här »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *