OM OSS

Pink Programming är en ideell förening vars mål är att fler kvinnor ska programmera​

Vi vill skapa en inspirerande miljö där tjejer som är intresserade av programmering kan ha roligt och känna sig hemma samtidigt som de lär sig att koda, eller bygger vidare på befintliga kunskaper. Vi vill även lyfta fram de kvinnliga förebilder som finns idag. Därför är våra lärare och inspirationstalare kvinnor som själva jobbar som utvecklare. Pink Programming vänder sig både till erfarna utvecklare och helt nya kodare.

Pink Programming bildades 2015 med syftet att anordna läger där kvinnor kan lära sig att programmera i en inspirerande och kravlös miljö. Vi som startade Pink Programming är tre utvecklare som önskar att det fanns fler kvinnliga kollegor i branschen. Vi vill sprida det roliga med programmering till fler!

Vårt syfte är att få fler kvinnor att programmera och målgruppen för våra event är därför alla
kvinnoidentifierade, oavsett om de är tjejer, tanter, damer, cis eller trans. Våra event är självklart också öppna för den som inte identifierar sig som kvinna men på grund av könsidentitet inte känner sig representerad bland programmerare.

Pink Programming drivs av kvinnor som är yrkesverksamma i IT-branschen, studenter inom tekniksektorn och kvinnor som brinner för en mer jämställd IT-bransch. I dagsläget finns vi i tre städer, men vi har över 100 volontärer spridda över hela Sverige. Tillsammans anordnar vi över 25 Sundays och workshops varje år, samt ett gäng programmeringsläger under sommar och vinter.

pinkcamps
pink-hypergene

Bli Volontär

Vill du hjälpa oss att sprida det roliga med programmering till fler?
Vi letar efter dig som vill hjälpa till att arrangera events, designa, koda, handleda, hitta sponsorer – och mycket mer!

Läs mer »