Pink Programming söker projekt- och utbildningsledare

Pink Programming är en ideell organisation som verkar för en IT- och teknikbransch där kvinnor är lika självklara som män. Vi arbetar för att fler kvinnor och icke-binära ska vilja bli utvecklare och med att stärka de som redan är i branschen. Bland annat gör vi programmeringsevenemang där vi i inspirerande miljöer lyfter förebilder och skapar workshops där deltagarna bygger kunskap och kodar tillsammans.

Parallellt med att öka antalet kvinnor i branschen som programmerar, utbildar vi företag. De senaste åren har vi tillsammans med vårt community tagit fram workshops och föreläsningar för att hjälpa företag att attrahera och behålla kvinnliga utvecklare.

Under 2020 och 2021 kommer Pink Programming med stöd av Jämställdhetsmyndigheten vidareutveckla detta arbete till ett mer djupgående erbjudande i form av en kurs. Vi söker nu en projekt- och utbildningsledare med ansvar för att koordinera projektet och utveckla kursen, bland annat med hjälp av tidigare material, och därtill utbilda fler att leda kursen.

Vi tror att du är en lösningsorienterad, organiserad och självgående projektledare med erfarenhet av att ta fram och hålla kurser eller workshops, att du har goda kunskaper inom jämställdhetsfrågor och kan uttrycka dig väl på såväl engelska som svenska. Du behöver inte ha en bakgrund inom IT eller programmering, men vi ser gärna att du är nyfiken på och intresserad av teknikbranschen.

Du kommer erbjudas stor flexibilitet i arbetet och möjlighet att själv forma uppdraget inom ramarna för tjänsten.

Anställning: Projektanställning eller frilansuppdrag

Omfattning: 50% i nio månader

Startdatum: Omgående eller enligt överenskommelse

Placering: Pink Programming HQ, Malmö (distansarbete kan diskuteras)

 

Så här ansöker du

Du ansöker till rollen genom att skicka CV och personligt brev till Andrea Arvidsson, verksamhetsledare Pink Programming, på mejladress andrea@pinkprogramming.se. Märk ditt mejl med ”Projekt- och utbildningsledare” i ämnesraden.

Vi vill ha din ansökan senast den 26 oktober (urval och intervjuer sker löpande).

Om du har några frågor om rollen så är du välkommen att kontakta Andrea Arvidsson på andrea@pinkprogramming.se eller 0704120127.