Programmeringsläger sommaren 2019: robotspel, dans och nya vänner

Det var verkligen en fantastisk sommar fylld med sol, bad och massvis med glass, allt det som hör sommaren till! Och för oss på Pink Programming så betyder sommartider också lägertider!

Denna sommar anordnade vi tre olika läger, alla i vackra Kivik på Österlen i Skåne. Huset vi bodde i låg på en äppelodling och gav oss en utsikt över havet. Förutom att koda och lära oss massvis, så lagade vi riktigt god mat tillsammans, promenerade i skogen, hade yogalektioner på gården, häng i badtunnan och så dansade vi på stranden under fullmånen.

Java för nybörjare

Vårt första läger var till för nybörjare som ville lära sig Java. Lärare för lägret var Sandra Nilsson, vår mycket uppskattade lärare som vanligtvis föreläser på LTH, Lunds tekniska högskola, vid Lunds Universitet. Kursen började med att gå igenom de grundkunskaper som behövs för programmering, och på slutet fick deltagarna göra en egen Android app!

C# för nybörjare

Näst på tur var C# camp – en ny kurs för i år! Vår huvudlärare Antonina Nevstedt från Consid gjorde ett grymt jobb med att lära deltagarna att koda från grunden. Vid slutet av kursen fick deltagarna visa upp deras egna robotspel. Vissa tog det dessutom ett steg längre och skapade deras alldeles egna programmeringdans.

Data Science och machine learning för erfarna kodare

Sist men inte minst var ett läger som också det var ett nytt tillägg för 2019: Data Science och machine learning för erfarna kodare. 14 glada deltagare lyckades knipa en biljett innan detta populära läger sålde slut på en dag (!). 

Lägret anordnades tillsammans med Neo4j, företaget bakom grafdatabasen som hjälpte till under utredningen av Panamadokumenten. Huvudlärare Maria Scharin och Louise Söderström höll en workshop i språket Cypher. Förutom att utforska grafdatabasen ägnades också en heldag åt maskininlärning med Python, tack vare vår tredje huvudlärare Farnaz Motamediyan, från iZettle!

För att summera sommaren

Tack till alla deltagare av våra programmeringsläger för en fantastisk sommar med fantastiska minnen! Vi kommer att komma ihåg sommaren 2019 en lång tid, och våra minnen med er kommer absolut att värma gott i höst när temperaturen sjunker och snöslasken är här för att stanna.

Vi hoppas att vi ses snart igen, kanske redan på en Pink Programming Sunday i Stockholm, Göteborg eller Malmö? Och om inte på en Sunday, följ med oss på Christmas Coding camp! Håll utkik för mer information om våra vinterplaner.

Slutligen ett stort tack till våra sponsorer Volvo Group, Sigma, Axis Communications AB, Amazon Web Services, B3 Consulting Group, Massive Entertainment, Tengai AB, SEB, The Ground och Neo4j. Tack för att ni gör våra läger möjliga och för att ni gör så att vi kan ge våra deltagare förmånliga priser på våra evenemang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *