Säg hej till Ellen – Pink Programmings nya Communications and event manager!

Ellen Hedberg, Head of Communication på Pink Programming

För lite mer än ett år sedan tog Pink Programming in vår första anställda Alice Larsson som  Managing Director. Nu är det dags för nästa steg! Ellen Hedberg är vår andra anställda och axlar rollen som Communications and event manager. Förutom att leda kommunikationsarbetet kommer hon också att ansvara för att vidareutveckla våra kodträffar Pink Programming Sunday.

Ellen har en kandidatexamen i Digitala Kulturer från Lunds Universitet och varit ideellt engagerad i Lunds studentliv, bland annat som Kommunikationschef på Akademiska Föreningen. Nu har hon efter ett år som kommunikatör på Region Skåne lämnat sin roll för att dyka ner i Pink Programming som anställd nummer två. 

Välkommen Ellen! Vi måste inleda med den klassiska frågan: hur känns det?

–Tack så mycket! Det känns såklart riktigt bra. Det känns väldigt roligt att jobba i en organisation som Pink Programming som vet vad den vill och som tacklar jämställdhetsfrågan inom IT-branschen hands on.

Hur fick du höra om Pink Programming?

–Jag fick höra om Pink Programming för runt tre år sedan genom sociala medier. Det var många i mitt nätverk som gillade och delade Pink i sina flöden och även om jag aldrig har jobbat inom IT så kändes Pink som ett viktigt initiativ som jag glatt spred vidare. Så det känns extra kul att faktiskt få vara en del av det nu!

Vad ser du mest fram emot i din nya roll på Pink Programming?

–Jag ser fram emot att få vara en del i att driva förändring för en viktig fråga. Pink Programming gör otroligt mycket med volontära krafter och att få vara en extra push för att både synliggöra och vidareutveckla vår verksamhet ännu mer ska bli roligt! Jag ser också fram emot att få lära känna nätverket runt Pink och att vara med och arrangera evenemangen. Jag hälsade på Java-lägret nu i somras och alltså w-o-w vilket evenemang. Jag möttes av ett mysigt hus fyllt med välkomnande volontärer, proffsiga lärare, glada deltagare och en riktigt härlig stämning. Jag längtar redan till alla läger nästa sommar.

Vad får dig att kliva upp på morgonen?

–Just nu är det att jag vet att jag får ägna dagarna åt att fila på höstens utmaningar och mål för Pink Programming tillsammans med Alice och våra volontärer. Eller ja, det, en stor kopp kaffe och att det finns hundar på kontoret!

Vad händer hos Pink Programming i höst?

–Det händer massor! Vi har en hel drös med Pink Programming Sundays planerade i Malmö, Göteborg och Stockholm och peppade volontärer och sponsorer som ser fram emot att träffa dig som är nyfiken på programmering. Först ut för mig är en Sunday i Malmö med Tengai, världens första intervjurobot. Tengais syfte är att hjälpa företag till en fördomsfri rekryteringsprocess. Hur coolt är inte det liksom?

Har du frågor om Pink Programmings kommunikation eller våra programmeringsträffar så når du Ellen på ellen@pinkprogramming.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *