Bli en del av vår styrelse och forma framtidens programmeringsbransch!

Pink Programming arbetar hårt för att öka antalet kvinnor, icke-binära och transpersoner inom teknikbranschen och är därför noga med att vägen mot denna vision leds av människor med engagemang och passion för våra hjärtefrågor.. Våra volontärer, som leder workshops och arrangerar evenemang över hela landet, kommer från olika bakgrunder. Vi letar nu efter nya engagerade individer som är intresserade av att vara med och leda denna fantastiska resa mot att göra en skillnad för jämställdheten inom programmingeringsbranschen.

Styrelsen ansvarar för organisationens verksamhet. Den tar strategiska beslut gällande allt från finansieringsfrågor, löpande verksamhet samt organisationens utveckling, allt i enlighet med Pink Programmings vision. 

Att vara styrelseledamot i Pink Programming är ett ideellt uppdrag. Styrelsens arbetsbelastning varierar mycket över året; en typisk vecka tar uppdraget cirka 3-5 timmar i anspråk, men till exempel inför årsmötet krävs det att man kan avsätta mer tid. Styrelsemöten hålls online varje månad, och fysiska träffar arrangeras 3-4 gånger per år. Årsmöte hålls i början av varje nytt kalenderår. 

Pink Programming är måna om att ingen som arbetar ideellt i föreningen ska känna sig överbelastad av volontärarbetet. Det är dock viktigt att på förhand förstå vikten av att avsätta den tid som krävs, både för det löpande arbetet och för de perioder då det krävs en större insats.

Pink Programming är redan en organisation fylld av engagemang och passion genom våra nuvarande medlemmar, där vi med stor glädje tar oss an våra uppgifter och gör det med stolthet! Inom organisationen delar vi kunskap och pepp, vilket ständigt driver oss framåt. Som styrelsemedlem kommer du få en unik möjlighet att ta del av och påverka våra vårt jobb och vår Pink-anda.

Vår styrelseansökan har nu officiellt öppnat och vi söker kvinnor, icke-binära och transpersoner från olika bakgrunder, kultur, etnicitet, ålder, yrkeslivserfarenhetet och utbildning. Målet är att styrelsen ska representera organisationens medlemmar. 

Du behöver inte ha kunskap om IT och teknik eller ideella organisationer, men vi uppskattar nätverk inom IT-sektorn och tidigare erfarenhet av styrelsearbete. Vårt mål är att ha en god balans av erfarenheter i styrelsen, för att kunna ta fram innovativa idéer när vi arbetar mot vår vision! 

Du behöver inte prata svenska flytande för att vara en del av styrelsen, men du  behöver ha en grundläggande kunskap i svenska där du kan läsa och delta i diskussioner.

Ansökan är öppen till 20 januari 2020. Val av nya styrelseledamöter sker på årsmötet 15-16 februari. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan till styrelsemedlem

Ansökan till föreningsrevisor

Frågor? Kontakta vår valberedning, josefine@pinkprogramming.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *