Om oss

Pink Programming är en ideell förening vars mål är att fler kvinnor ska programmera!

Vi vill skapa en inspirerande miljö där tjejer som är intresserade av programmering kan ha roligt och känna sig hemma samtidigt som de lär sig att koda, eller bygger vidare på befintliga kunskaper. Vi vill även lyfta fram de kvinnliga förebilder som finns idag. Därför är våra lärare och inspirationstalare kvinnor som själva jobbar som utvecklare. Pink Programming vänder sig både till erfarna utvecklare och helt nya kodare. Vi välkomnar även transpersoner.

Pink Programming bildades 2015 med syftet att anordna läger där kvinnor kan lära sig att programmera i en inspirerande och kravlös miljö. Vi som startade Pink Programming är tre utvecklare som önskar att det fanns fler kvinnliga kollegor i branschen. Vi vill sprida det roliga med programmering till fler!

Kontakta oss!
För samarbeten: partners@pinkprogramming.se
För intervjuer och övriga frågor: hello@pinkprogramming.se

Vanja Tufvesson

Vanja Tufvesson

Grundare   /  Malmö

Vibeke Tengroth

Vibeke Tengroth

Grundare   /  Stockholm

Tone Pedersen

Tone Pedersen

Grundare   /  Gothenburg

Bli volontär

Vill du hjälpa oss att sprida det roliga med programmering till fler? Vi letar efter dig som vill hjälpa till att arrangera events, designa, koda, handleda, hitta sponsorer - och mycket mer!

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att vara volontär hos oss, vi hjälps åt och lär oss på vägen av varandra. Du erbjuder oss lite av din tid och engagemang. Vi erbjuder dig en spännande resa med en snabbt växande förening, ett kvinnligt nätverk i branschen och massor av nyttiga erfarenheter.

För att hjälpa till att driva vår förening vidare, kontakta oss genom formuläret HÄR.

Huvudsponsorer

Copyright © Pink Programming 2017