Pinwebdev -Bli webbutvecklare i vårt nya pilotprojekt i vår!

Nu har Pinkwebdev en egen sida, pinkwebdev.se!

Där finns den senaste informationen och länk till anmälan

I vår startar Pink Programming ett helt nytt koncept – en kvällskurs i webbprogrammering i Malmö. Du behöver inte ha några förkunskaper i programmering alls, utan varje onsdagskväll i tolv veckor får du som nybörjare lära dig koda i JavaScript, verktyg för webbutveckling och veta mer om hur en programmerare jobbar. Samtidigt har du chansen att knyta kontakter med kvinnor som arbetar med programmering och även de företag i regionen som Pink Programming har samarbete med.

Idag är endast 20% av alla utvecklare i Sverige kvinnor. Enligt IT&Telekombolagen så kommer det att fattas 60 000 utvecklare år 2020. Om Sverige ska fortsätta att ligga i teknikens framkant så måste både kvinnor och män inspireras till en karriär som utvecklare. Vi vill ge fler chansen att behärska verktygen för att skapa webbapplikationer, använda APIer, AngularJS och allt annat som hör webbutveckling till.

Under kursen kommer du att lösa övningsuppgifter och projekt tillsammans med de andra kursdeltagarna och våra duktiga handledare. Du får möjlighet att publicera det du skapar på Internet och i slutet av våren kommer du att ha byggt upp din egen portfolio som du kan visa upp för potentiella arbetsgivare. Uppgifterna kommer vara på olika nivåer, vilket innebär att innehållet delvis kan anpassas efter dina egna förkunskaper och intresse.

Vi vill såklart att din energinivå ska vara på topp hela kvällen, därför bjuder vi på mat vid varje kurstillfälle!


Kursen vänder sig till kvinnor och transpersoner som är redo för en tuff men lärorik och rolig termin i webbutveckling! För att få ut mesta möjliga av kursen bör du ha testat på HTML och CSS tidigare. Men lugn i stormen, om du inte har gjort det kommer vi att tipsa om några bra tutorials på Internet som du kan plugga på inför kursstarten. Observera att kursen ges på svenska!

De flesta kurstillfällena kommer hållas på The Ground, det bubblande centrumet för digitala startups i Malmö. De sista gångerna kommer vi istället vara på ute på olika företag, ett perfekt tillfälle att lära sig mer om hur en programmerare jobbar i praktiken och kanske träffa din framtida arbetsgivare!

VAD
Kvällskurs i webbutveckling inklusive handledning, kursmaterial, gratis mat och ett nätverk inom programmeringsvärlden.

VILKA
Kvinnor och transpersoner som vill lära sig webbutveckling. Eftersom vi siktar på att du ska kunna söka jobb eller praktikplats vid kursens slut ska du som yngst gå sista året i gymnasiet (eller motsvarande).

NÄR
Cirka 12 onsdagar med start 1 februari 2017. Kursen håller på kl. 18.00 – 20.30, mat serveras från 17.30.

VAR
The Ground, Bredgatan 4 i Malmö samt några gånger ute på företag i Malmö-området.

PRIS
700 kr. Student eller arbetssökande betalar endast 250 kr.

HUR
Ansökan öppnar den 5/12. Vill du inte missa ansökningsdatumet? Anmäl ditt intresse redan nu så skickar vi ett påminnelsemail när det är dags! Håll utkik på pinkprogramming.se, Facebook och Instagram för mer info.


Vid frågor kontakta: sandra@pinkprogramming.se

Huvudsponsorer

Copyright © Pink Programming 2018