Vanja & Katarina vid prisutdelningen
Vanja & Katarina vid prisutdelningen

Programmeringsläger får stipendium

Det är snart tre år sedan Pink Programmings allra första programmeringsläger gick av stapeln. Då visste ingen att lägret skulle bli startskottet till en förening med över 70 ideellt aktiva som tillsammans har programmerat med tusentals kvinnor.

Det första lägret arrangerades på en gård ute på en åker på vackra Österlen och lektionerna hölls i en omgjord lada på gården. De 14 deltagarna fick lära sig grunderna inom programmering i Java, i kombination med att laga mat ihop, åka och bada och gå promenader i skogen. Lägret blev en succé och vi har sedan dess försökt möta den stora efterfrågan på läger och samtidigt behålla den lantliga och familjära känslan.

Tack vare stödet från stiftelsen har Pink Programming lyckats utveckla och skala upp lägerverksamheten, betala löner till ledare och lärare och fortfarande erbjuda låga priser för deltagare, i synnerhet studenter och arbetslösa.

Då Pink Programmings startskott är från Skåne och har många volontärer med anknytning till Skåne och Österlen är det extra speciellt för oss att ha flera läger på Österlen och få stöd för att fortsätta utveckla lägrena i just Skåne.


I år anordnar vi totalt sju olika läger där vi erbjuder allt ifrån java, python och webbprogrammering för nybörjare till spelprogrammering och data science för erfarna utvecklare. Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar för den som vill programmera med oss i sommar.

Om Stiftelsen

Sten K Johnsons Stiftelse riktar sig till individer, organisationer och företag (med skånsk anknytning) som har visioner och handlingskraft för att utveckla projekt inom utbildning, bildning, medicin, teknik, entreprenörskap, litteratur och musik.

I Sten K Johnsons anda ska stiftelsen stödja gränsöverskridande initiativ och nytänkande individer som vågar ge sig in i oprövade landskap för att utveckla nya vägar framåt.

Stort tack till Sten K Johnssons stiftelse!

Huvudsponsorer

Copyright © Pink Programming 2018